Volledige cast van het iconische ‘Slisse en Cesar’ bekend gemaakt

De repetities van het theaterstuk ‘Slisse en Cesar’ zijn deze week gestart. Slisse en Cesar zijn twee onafscheidelijke vrienden en iconische personages staan in het collectief geheugen van het Vlaamse publiek gegrift.  Eindelijk mochten alle namen van de cast bekend gemaakt worden. Burgemeester Bart De Wever en regisseur Stany Crets stelden ze vrijdag 2 februari voor aan de pers., en dit op een symbolische locatie, nl. De Roma in Borgerhout. Dit is de plek waar het legendarische, komische duo Gaston & Leo 40 jaar geleden ‘Slisse en Cesar’ speelden.

sized_DSC_0154

Naast  Sven De Ridder en Warre Borgmans bestaat de cast verder uit Vicky Florus, Greet Rouffaer, Dirk Lavrysen, Leen Dendievel, Juan Gerlo, Joyce Beullens en Pieter Casteleyn.

sized_DSC_0191Stany Crets kan rekenen op een topcast voor deze klassieker.  “Geen sinecure, want deze personages zijn zo gekend bij het Vlaamse publiek, dat we heel zorgvuldig moesten omgaan met de casting. Alles moest kloppen. En vooral dat retro-gevoel en die bijhorende humor die zo typerend zijn voor ‘Slisse en Cesar’. Als publiek ben je als het ware supporter van deze bijzondere vriendschap tussen ‘Slisse en Cesar’, dus het moet juist zitten”, aldus Crets.

SLECHTS DRIE WEKEN IN ANTWERPEN TE ZIEN
Uitgezonderd. staat al jaren garant voor het brengen van klassiekers op hun meest authentieke manier. “Dat is ook wat ons publiek verwacht”, zegt James Cooke, artistiek zaakvoerder van Uitgezonderd.; “Slisse en Cesar moet je niet opnieuw proberen uitvinden, dat staat op zich. Je mag het cultureel erfgoed noemen. Wij zijn dan ook verheugd dat we deze klassieker op Vlaanderen mogen loslaten met al deze kleppers.” Wie tickets wil zal snel moeten zijn, deze voorstelling zal slechts 3 weken enkel in Antwerpen te zien zijn !

sized_DSC_0175

SLISSE EN CESAR – HET VERHAAL
Sander Slisse heeft als verzekeringsagent goed geboerd. Zijn vrouw Melanie pronkt graag met haar status en vindt de tijd rijp dat haar man zijn vriendschap met de niet zo begoede en simpele Cesar stopzet. Zeker nu hun dochter Tinneke kennis heeft gemaakt met een vriendje uit de betere kringen. Het gevolg is dat Slisse gedwongen wordt aan Cesar te vertellen dat hij niet meer welkom is ten huize Sander.

SLISSE EN CESAR is te zien vanaf 2 tot en met 18 maart 2018 in

Elckerlyc Theater  Frankrijklei 85-87 te Antwerpen

Meer info en tickets op www.uitgezonderd.be

Bekijk HIER alle foto’s