De ‘Rocky Horror Show’ zet de Lotto Arena op zijn kop!

on

Deze wervelende show komt in juli naar de Gentse Feesten!

Entertainment productiehuis Deep Bridge bracht vorig jaar met ‘Rocky Horror Show’ dé bekendste cultmusical aller tijden terug naar Vlaanderen. Na veertien jaar ging deze gestoorde en interactieve publieksshow op 31 oktober 2017 in première in evenementenhal De Shop te Antwerpen.

sized_rockyh1

Vier weken lang ging het dak van De Shop in Antwerpen er af. Deze productie, in een regie van Stany Crets, bleek meer dan ooit een hilarische en wilde rollercoaster die niemand snel zal vergeten. Het was een heuse stunt van Deep Bridge om deze show naar Antwerpen te brengen, maar Stany Crets wou nog een straffere stunt verwezenlijken en besloot om ‘The Rocky Horror Show’ nog éénmaal te brengen: in de Lotto Arena in Antwerpen!

sized_rockyh2

Zaterdag 27 januari 2018 was het zover: de obscene rollercoaster ‘Rocky Horror Show 2.0’ werd losgelaten op het  dolenthousiaste publiek. De sfeer zat er meteen in en ‘borings’, ‘Slet’ en ‘’Assholes’ waren niet uit de lucht. Fantastisch hoe het publiek interactief deel nam in de Lotto Arena. Zij maakten er, samen met de volledige cast,  het meest prettig gestoorde feest van het jaar van!

Het verhaal

Het verhaal wordt vertelt door Koen Van Impe, die zélf de rol van Frank ’n Furter speelde toen Stany Crets 15 jaar geleden het stuk al eens naar Vlaanderen bracht, en gaat over een volkomen onwetend, braaf en jong koppel Brad ‘Asshole!’ Majors (Nordin De Moor) en Janet ‘Slet!’ Weiss (Shana Pieters), dat zich net verloofd heeft.

sized_rockyh3

Op een avond willen ze op bezoek gaan bij een oude professor. Maar een stevige onweersbui en een lekke band dwingen hen om hulp te zoeken. Ze bellen aan in het kasteel van Dr. Frank-N-Furter (Laurenz Hoorelbeke), die hen een overnachting aanbiedt. Dr. Frank-N-Furter is een vreemde, travestiet-wetenschapper met een manisch en onverzadigbaar libido. Hij onthuld aan hen zijn nieuwe creatie: ‘Rocky’ (Matthew Michel), een knappe gespierde blonde man.

Als de inwoners van het kasteel zich ontpoppen tot buitenaardse wezens van de planeet Transexual, compleet met nylonkousen en straalpistolen, is de parodie compleet. Deze nacht vol tegenspoed leidt ertoe dat Brad en Janet alles in vraag beginnen stellen over zichzelf, over hun liefde en hun lust..

sized_rockyh4

De ‘Rocky Horror Show’ is uniek in zijn genre. Het is niet alleen een wervelende show vol humor om te kijken, maar ook om te beleven. Bij aanvang van de voorstelling kon je een Rocky-fanbag  (waterpistool, krant, rijst, feesthoedje & rubberen handschoenen) aanschaffen om zelf deel te nemen aan de show.

Wanneer je de naam Brad hoort, moet je ‘Asshole’ roepen en bij Janet moet iedereen luidkeels ‘Slet’ roepen. En wat is er leuker dan met de hele zaal rijst gooien, met waterpistolen schieten en samen met de cast de Time Warp te dansen!

sized_DSC_0564Deze onvergetelijke interactieve show, met de beste ingrediënten van een rockshow en de beste musicalcast van Vlaanderen, gekleed in waanzinnige kostuums en een flinke dosis fun, is uniek in Vlaanderen. Wie deze show gezien heeft, zal het ongetwijfeld met mij eens zijn: dit is een unieke ervaring  die je once in your lifetime moet gezien hebben. De ‘Rocky Horror Show’ is een heerlijk feest waar je blij van wordt, vol absurditeiten, lachen, gieren en niet te vergeten rock ‘n roll!

En het verhaal van de ‘Rocky Horror Show’  is nog niet afgelopen, na afloop maakte Stany Crets bekend dat deze fantastische show in juli te zien zal zijn tijdens de Gentse Feesten.

Scènefoto’s: Deep Bridge