Fantastische komedie ‘Thee met honing of citroen’ in het Noordteater in Antwerpen

Hilarisch, zo zou ik het theaterstuk ‘Thee Met Honing Of Citroen’ het beste omschrijven in één woord. In het Noordteater in Antwerpen loopt deze doldwaze komedie nog tot en met 10 februari 2018. ‘Thee Met Honing Of Citroen’ is in Frankrijk een klassieker en is daar terecht een van de meest succesvolle komedies.

Het verhaal

Een amateurtoneelgezelschap repeteert onder leiding van regisseur Carla (Greet De Smyter) hun nieuwste komedie. Het belooft een fantastisch toneelstuk te worden. Alleen, Carla beschikt nu niet bepaald over de beste acteurs..

sized_3d1a4839-wb

Zo is er Sophie, (Hilde De Backer) die de rol van Madame Marie-Agnès Devignac speelt. Ze staat op de rand van een zenuwinzinking, dit door haar ongelofelijk onhandige en verlegen tegenspeler Julien (Philippe “Swa” Van Deyck). De naïeve jongeman mag voor het eerst op de planken staan en slaagt erin om werkelijk alles te doen mislukken.

sized_3d1a5015-wb

Dan is er nog Richard (Erwin Erauw), een acteur met een enorm ego en een slechte rug. Richard probeert de boel op te vrolijken met zijn ‘gags’. Victor (Mike Van der Velde) tenslotte streeft ernaar om zo perfect mogelijk de rol van de butler te spelen en probeert steeds bij de regisseur op een goed blaadje te staan.

sized_3d1a5056-wb

We zijn enkele dagen voor de première en er is nog niks klaar. Carla probeert met de moed der wanhoop de boel in goede banen te leiden. Brigitte (Zoë Kerremans) de kleedster, weet niet meer waar haar hoofd staat en alleen Robert (Lieven Huybs) de toneelmeester, bewaart de kalmte. Alleen verstoort hij steeds opnieuw de repetities, net zoals Joske (Steven Heyman), de man die verantwoordelijk is voor het  licht en geluid.

Dan breekt de avond van de première aan. Zal het toneelgezelschap kunnen terugblikken op een geslaagde première of wordt het een opeenvolging van catastrofes en misverstanden?

sized_3d1a5099-wb

‘Thee Met Honing Of Citroen’ is een heerlijke komedie die garant staat voor een ontspannend avondje uit. Het theaterstuk is geschreven door Danielle Navarro-Haudecoeur en Patrick Haudecoeur en wordt gebracht door stuk voor stuk fantastische acteurs.

Misverstanden, onhandige acteurs, grappige versprekingen, een bedrogen echtgenoot, een minnaar in de kast en stress, veel stress…dat is ‘Thee Met Honing Of Citroen’, een komedie die we u ten zeerste kunnen aanraden, lachen van begin tot einde verzekerd.

‘Thee Met Honing Of Citroen’ is een aanslag op uw lachspieren. U bent gewaarschuwd!

sized_3d1a5040-wb

Thee Met Honing Of Citroen

Regie: Hans De Munter

Regie-assistentie: Monique Truyens

Cast: Hilde De Backer, Greet De Smyter, Zoë Kerremans, Erwin Erauw, Steven Heyman, Lieven Huybs, Mike Van der Velde, Philippe “Swa” Van Deyck

Thee Met Honing Of Citroen, nog tot 10 februari 2018 in

Het Noordteater

Sint-Nicolaasplaats 3-5 (Lange Nieuwstraat)

2000 Antwerpen

T: +32 (0)3 231 20 08

http://www.noordteater.be

info@noordteater.be

Foto’s: Dirk Vermeylen en Tine Vechter

Bekijk HIER alle foto’s