Schitterende spektakelmusical ‘Mozart! – de Musical’ in Antwerpen

on

Zondag 10 december 2017 ging in aanwezigheid van talrijke BV’s en genodigden de Nederlandstalige bewerking van de internationaal gelauwerde spektakelmusical ‘Mozart! – de Musical’ in première in Antwerpen. Na ‘Elisabeth’ en ‘Dans der Vampieren’, is ‘Mozart! – de Musical’ de derde productie die Music Hall brengt in samenwerking met Vereinigte Bühnen Wien.

sized_sized_DSC_0956

‘Mozart! – de Musical’ vertelt het levensverhaal van de wereldbekende Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791). W. A. Mozart wordt vaak omschreven als een rock star avant la lettre. Hij leefde intens, kort, was eigenzinnig, anti-establishment en genoot volop van de geneugten des levens. Dit ging lijnrecht in tegen de destijds heersende normen en waarden van de elitaire kringen, waarin hij door zijn uitzonderlijke capaciteiten beland was.

Mozart voelde zich als artiest niet meer dan een lakei die ten dienste van de adel stond, gevangen in een keurslijf van verwachtingen. Maar in hem brandde het verlangen naar artistieke en persoonlijke vrijheid, om zijn eigen leven te leiden, te dromen, drinken, kaart te spelen en de liefde te ontdekken.

sized_sized_DSC_0935

Deze indrukwekkende musical toont de legendarische componist als een fragiel, tastbaar persoon. Een man van vlees en bloed, die worstelt om zich te verlossen van zijn liefhebbende, maar tirannieke vader, van de maatschappij en de verwachtingen.

‘Mozart! – de Musical’ is een fantastisch spektakel, krachtige, moderne muziekstijlen, zoals ballades, ragtime en zelfs rocknummers, worden afgewisseld met originele, subtiele Rococo-thema’s van Mozart. Het is tweeënhalf uur genieten van deze wondermooie musical, gebracht door een ijzersterke cast en dankzij de enorme videowall waan je jezelf in de achttiende eeuw.

 

sized_sized_DSC_0978De hoofdrol wordt gespeeld door de 27-jarige Mechelse musicalacteur Ruben Van Keer, die zijn rol met verve brengt. Ook het publiek genoot van de “kleine Mozart” Amadé (rol gespeeld door de negenjarige Dries Van Cauwenbergh), het kindgenie dat stilzwijgend over de schouder van Mozart meekijkt en hem op het rechte, professionele pad tracht te houden.

In Stadsschouwburg Antwerpen kan je nog tot 7 januari 2018 getuige zijn van een fantastische musical over de man achter de legende en genieten van de prachtige muziek, gebracht door een groot 18-koppig live orkest. Voor liefhebbers van grote spektakelmusicals zoals ‘Les Misérables of Phantom of the Opera’ is dit een absolute must-see!

Tickets & info ‘Mozart! – de Musical’: www.musichall.be

Bekijk HIER alle foto’s

Foto’s Rode Loper