Hartverwarmend kerstblijspel ‘’t Is Altijd Kerstmis Bij Jef & Wis’ in het echt Antwaarps teater

on

Traditiegetrouw wordt er rond de feestdagen in het echt Antwaarps teater een kerstblijspel gespeeld. Dit jaar is dat ‘’t Is Altijd Kerstmis Bij Jef & Wis’, een heerlijke komedie, geschreven door Ruud De Ridder.

sized_sized_IMG_0076

Jef (Ruud De Ridder) en Wis (Nicole Laurent) zijn 37 jaar getrouwd en hebben al die jaren geen contact meer gehad met hun familie. Het koppel leidt een eenvoudig bestaan en heeft het niet breed. Hun enige inkomsten zijn de spullen die ze vinden bij het huisvuil, verkopen op de rommelmarkt. Toch zijn ze gelukkig met de kleine dingen die het leven hen schenkt.

sized_sized_IMG_0202

Op aanraden van Wis nodigen ze dit jaar de hele familie van Jef uit met Kerstmis. Al de broers zijn gelukt in het leven en hebben een hoge levensstandaard. Zo heeft Jules (Mark Daems) vier schoenwinkels, Jos (Jef Caremans) is apotheker, Jacques (Ludo De Wit) vertoeft voor zijn bedrijf veel in China en neef Bob (Nick Delafontaine) heeft twee wijnwinkels. Ze komen dan ook met tegenzin naar het huisje van Jef en Wis, want de levensomstandigheden van dit sympathiek en warm koppel zijn ver beneden hun stand.

sized_sized_IMG_0392

Kerstsfeer is er helemaal niet met de genodigden in huis. En het gaat van kwaad naar erger, zeker wanneer Simonne (Magda Peeters), de vrouw van Jacques, haar geheim opbiecht en wanneer Bart (Tom Dingenen), de zoon van Jos, en zijn vrouw Shenaaja (Cathy Petit) met slaande ruzie aankomen bij Jef en Wis.

Het felle contrast tussen arm maar gelukkig en rijk maar oppervlakkig komt al heel snel tot uiting…

sized_sized_IMG_0423

Ook dit jaar is auteur Ruud De Ridder erin geslaagd om een uitstekend blijspel te schrijven dat zich afspeelt rond de kerstperiode. Een komedie die je doet stilstaan en nadenken, zo uit het leven gegrepen. De bijzondere sfeer die er rond de feestdagen hangt laat toe om lach en bitterheid te etaleren aan de hand van afwisselend warme en wrange dialogen.

Een kerstblijspel bij het echt Antwaarps teater lokt elk jaar opnieuw volle zalen, ook dit jaar is dat niet anders. Wil je erbij zijn, reserveer dan tijdig uw tickets, want het loont echt de moeite!

sized_sized_IMG_0552

Cast: Nicole Laurent, Ruud De Ridder, Nick Delafontaine, Ludo De Wit, Jef Carelmans, Magda Peeters, Marc Daems, Cathy Petit, Tom Dingenen.

’t Is Altijd Kerstmis Bij Jef & Wis, nog tot en met 14 januari 2018.

Telkens op donderdag, vrijdag, zaterdag om 20u15 – Op zondag om 15u00.

Ook op 2de kerstdag dinsdag 26/12, om 15u00 en 20u15.

Meer info en tickets op www.echtantwaarpsteater.be

Foto’s: Ann Minnen

Bekijk HIER alle foto’s