’t Is Altijd Kertmis Bij Jef & Wis – kerstblijspel van Ruud De Ridder in het EAT

on

Nu zaterdag 2 december 2017 start het echt Antwaarps teater met het kerstblijspel van Ruud De Ridder: “’t Is Altijd Kerstmis Bij Jef & Wis”.

Jef en Wis, een lief koppel dat een beetje aan de zelfkant van de maatschappij leeft. Hun enige inkomsten zijn de spullen oplappen en verkopen, die ze vinden bij het huisvuil. Maar ze zijn gelukkig met hun eenvoudig bestaan.

Dit jaar willen ze rond kerst de hele familie’ Jef heeft veel broers) uitnodigen om kerstmis te vieren.

Al de broers zijn gelukt in het leven en hebben een hoge levensstandaard. Ze komen dan ook met tegenzin en, misprijzen naar het kleine huisje van Jef en Wis. Het felle contrast tussen arm maar gelukkig en rijk maar oppervlakkig komt al heel snel tot uiting…

Het is één van de specialiteiten van de auteur Ruud De Ridder, om elk jaar een blijspel te schrijven dat zich afspeelt rond de kerst of nieuwjaar periode. De bijzondere sfeer die er die tijd hangt laat toe om lach en bitterheid te etaleren aan de hand  van afwisselend warme en wrange dialogen.

Cast: Nicole Laurent, Ruud De Ridder, Nick Delafontaine, Ludo De Wit, Jef Carelmans, Magda Peeters, Marc Daems, Cathy Petit, Tom Dingenen.

Speelperiode: van 02/12 t.m. 14/01/2018.

Telkens op donderdag, vrijdag, zaterdag om 20u15 – Op zondag om 15u00.

Ook op 2de kerstdag dinsdag 26/12, om 15u00 en 20u15.

Meer info en tickets op http://www.eat.be