Vrouwen aan de macht tijdens Night of the Proms 2017 in Antwerpen

on

Night of the Proms staat dit jaar in het teken van muzikale en visuele contrasten. Ook de line-up ademt contrast uit. Met meer vrouwelijke sterren dan ooit op het podium is het genieten van een stevige portie ‘woman power’. Bovendien zijn er naast de buitenlandse artiesten zoals Joss Stone, Melanie C en de beloftevolle pianiste Emily Bear, voor het eerst maar liefst drie Belgische artiesten present, nooit gezien op Night of the Proms!

notp

Nadat het Antwerp Philharmonic Orchestra, onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche, de avond op gang trok met ‘La La land Ouverture’ bracht School Is Cool-zanger Johannes Genard een stevige portie energie op het podium van Night of the Proms. Hij zong met ‘The world is gonna end tonight’ en ‘Thropy wall’ twee nummers van zijn band. Uiteraard mocht zijn versie van ‘Honeybee’ van Belle Perez niet ontbreken.

Isabelle A, die dankzij het populaire tv-programma ‘Liefde Voor Muziek’ terug van weggeweest is, bracht het wondermooie ‘Envoûte-moi’ en ‘Blank of Zwart’. Na de pauze bracht ze haar bekendste nummer ‘Hé Lekker Beest’ in een aangepaste versie.

Een van de hoogtepunten van de avond was Emily Bear, de 16-jarige beloftevolle pianiste die al sinds haar vijfde op de planken staat. Emily trad op in het Witte Huis en speelde zesmaal in de Ellen Degeneres-show op de Amerikaanse televisie. Ze koos Night of the Proms uit als haar eerste grote tournee en bracht in het Sportpaleis o.a. ‘Crazy’ en met het Antwerp Philharmonic Orchestra ‘Skyfall’. Deze Amerikaanse klassieke artieste is met haar 16 de jongste ooit op de affiche van Night of the Proms.

Verder bracht Blanche op Night of the Proms ‘City Lights’, het nummer waarmee ze op het Eurovisiesongfestival  de vierde plaats wist te veroveren, voor de allereerste keer in een symfonische versie. Ook voor radio- en tv-presentator Thomas Vanderveken is Night of the Proms 2017 zeer speciaal. In het kader van het televisieprogramma ‘Thomas Speelt Het Hard’ gaat hij een deel van het aartsmoeilijke pianoconcerto van Edvard Grieg spelen. Zijn optreden in het Antwerpse Sportpaleis is meteen zijn laatste ‘stresstest’ voor de finale opvoering van 7 december.

De verrassingsgast dit jaar is Gers Pardoel. De Nederlander is ook bij ons zeer populair en bracht er de sfeer in met ‘Zo Bijzonder’ en ‘Ik neem je mee’. John Miles, al jaren Mister Night of the Proms, mocht uiteraard niet ontbreken. Naast zijn onvermijdelijke ‘Music’ bracht de Britse zanger ‘Addicted to Love’, en ‘When You are Gone’ met Melanie C.

Melanie C, ‘Sporty Spice’ van de Spice Girls, bracht zowel hits uit haar solocarrière als nummers van de Spice Girls. Iedereen kent nog wel ‘Say you’ll be there’,‘Never be the Same Again’ en ‘I Turn To You’.

Het optreden van soul-, r&b-, en blueszangeres Joss Stone was voor velen een van de hoogtepunten van de avond. De Britse zangeres zette destijds de muziekwereld op zijn kop met spraakmakende covers en eigen nummers zoals ‘You Had Me’ en ‘Right To Be Wrong’. Naast deze twee  nummers bracht de Britse o.a. ‘Son of a Preacher Man’ en ‘Right to be Wrong?’ Kippenvelmomenten in het Sportpaleis!

 

NOTP_logo_20151

Na drie uur pop meets classic werd de avond afgesloten met ‘Sweet Dreams’, gebracht door alle artiesten. Night of the Proms is inmiddels aan zijn 33ste jaar toe. Sinds het ontstaan in 1985 is er met Night of the Proms een verbluffend parcours afgelegd: meer dan 10 miljoen bezoekers wereldwijd en meer dan 900 shows. En toch weten de organisatoren telkens weer een unieke affiche samen te stellen. Dit jaar met een stevige portie vrouwelijk talent én topartiesten van eigen bodem, samen met het Antwerp Philharmonic Orchestra en de vaste waarden zoals het koor Fine Fleur, de backings The Pretty Vanillas en de band NOTP Backbone.

Tickets voor Night of the Proms op 24 en 25 november 2017 in het Sportpaleis

Kaarten kosten 26, 29, 41 en 52 euro.

Reserveer nu al je plaatsen voor Night of the Proms 2018 in het Sportpaleis op 23 en 24 november 2018 tegen vroegboektarief.

Meer info op www.notp.com

Foto’s: NOTP