Exclusief toonmoment ‘Mozart! – de Musical’ in Antwerpen

Na ‘Elisabeth’ en ‘Dans der Vampieren’, presenteert Music Hall ism Vereinigte Bühnen Wien, vanaf 10 december 2017 de Nederlandstalige bewerking van de internationaal gelauwerde spektakelmusical ‘Mozart!’ in Stadsschouwburg Antwerpen.

Er wordt inmiddels intens gerepeteerd door de cast in aanloop naar de première van deze grootse spektakelmusical in Antwerpen. Donderdag 16 november werd er in de prachtige Spiegelzaal van het Paleis op de Meir te Antwerpen alvast een tipje van de sluier opgelicht en gaf de cast, volledig in kostuum, een indrukwekkend voorsmaakje van wat we mogen verwachten van dit imposante coming-of-age drama.

sized_sized_DSC_0296

De wereldvermaarde componist/pianist/dirigent en Grammy-winnaar Sylvester Levay, die naast ‘Mozart!’ ook de succesproducties ‘Elisabeth’ en ‘Marie Antoinette’ creëerde, hits schreef voor oa Elton John, Donna Summer en Sister Sledge, en samenwerkte met Hollywood-grootheden als Steven Spielberg en George Lucas, zakte persoonlijk af naar België om achter de piano plaats te nemen en de cast muzikaal te begeleiden.

sized_sized_DSC_0253

Wij van Explosief waren erbij en zagen dat  ‘Mozart! – de Musical’ beslist de moeite zal zijn, dit groots spektakelmusical is dan ook een absolute aanrader!

Sinds de première in 1999 te Wenen, werd ‘Mozart! – de Musical’ al opgevoerd in 8 landen, 6 talen en mocht deze indrukwekkende productie al meer dan 2,2 miljoen bezoekers ontvangen. Dit coming-of-age drama blijft ver weg van de clichés en kunstmatige adoratie van het muzikale genie. ‘Mozart! – de Musical’ zoemt in op de complexe, getormenteerde ziel van de briljante artiest en rock star avant la lettre.

sized_sized_DSC_0262

De jonge Belgische musicalacteur Ruben Van Keer (27) werd, na een intense casting, door het internationale productieteam gekozen om de rol van Mozart te spelen in de Nederlandstalige bewerking van deze grootse spektakelmusical. Voor Ruben, die afgelopen week nog schitterde op de Londense West End in de musicalversie van ‘Bat Out Of Hell’, betekent de rol van Mozart niet alleen zijn eerste hoofdrol in eigen land, maar meteen ook een unieke kans om zich eindelijk te tonen aan het Belgische publiek.

sized_sized_DSC_0303

Vanaf zondag 10 december 2017 kan u in Stadsschouwburg Antwerpen kennis komen maken met de man achter de legende en ook genieten van de prachtige live muziek in ‘Mozart! – de Musical’, gebracht door een 17-koppig orkest. Dirk Brossé neemt voor Music Hall de muzikale leiding over dit indrukwekkende project.

Tickets & info ‘Mozart! – de Musical’: www.musichall.be

Bekijk HIER alle foto’s