‘De Tante van Charlie’ is een heerlijke komedie die je moet gezien hebben!

on

Nog tot en met 10 december in Theater Elckerlyc in Antwerpen

Zondag 12 november 2017 ging in Theater Elckerlyc de komedie ‘De Tante Van Charlie’ in première. Het oorspronkelijke stuk van auteur Brandon Thomas werd grondig bewerkt door Dirk Lavrysen en Jan Van Dyke tot een eigentijdse, spitsvondige komedie, dat gebracht wordt door een topcast. Jonge talenten als Margot Hallemans, Thomas Van Goethem en Ken Verdoodt schitterden aan de zijde van Jan Van Dyke, Karel Deruwe, Britt Van der Borght, Annemarie Picard én Hugo Sigal, die voor het eerst na ruim 47 jaar terug op de theaterplanken staat als acteur en deze keer zonder zijn wederhelft Nicole.

Het verhaal

De twee studenten Wannes (Ken Verdoodt) en Charlie (Thomas Van Goethem) wonen samen in een loft op het Eilandje in Antwerpen. Een loft die nog niet helemaal afgewerkt is, er zijn problemen met het gas en de waterleiding en de lift werkt meer niet dan wel, een ernstig probleem als je op de 21ste verdieping woont. Gelukkig is er Rik, de syndic (Jan Van Dyke), die alle problemen oplost.

unnamed (1)

 

Wannes heeft financiële problemen, hij kan zijn studies en appartement niet meer betalen en rekent op de hulp van zijn vader Jerome (Hugo Sigal). Maar die kan hem ook niet helpen. Jerome is een zakenman maar zijn bedrijf is failliet gegaan en heeft, buiten een in beslag genomen container vol steunzolen in Kinshasa, geen rooie cent.

unnamed (2)

 

Het geluk wil dat de tante van Charlie (Annemarie Picard), een zeer rijke dame, naar België komt. Jerome hoopt haar te verleiden om zo zijn financiële problemen op te lossen. Ook Wannes zijn geldzorgen zouden zo opgelost kunnen worden.

Maar uiteraard verloopt hun plannetje niet zoals voorzien. Het wordt een opeenstapeling van problemen, knotsgekke situaties, misverstanden en leugentjes om bestwil…

Met ‘De Tante Van Charlie’ maken we verder kennis met een ijzeren kolonel, een predictor die gebruikt wordt als koortsthermometer, een levende staanlamp, een sneeuwstorm, een zéér merkwaardige assistente en denk eraan: wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten!

unnamed

‘De Tante Van Charlie’ is een heerlijke komedie met acht goede acteurs, die na de feestelijke première een welverdiende staande ovatie kregen van de toeschouwers. Jan Van Dyke speelde een glansrol en was opnieuw uitmuntend op de scène. Samen met Dirk Lavrysen is hij er met glans in geslaagd om ‘The mother of all comedies’ te herwerken tot een frisse en moderne komedie die op geen moment verveeld. ‘De Tante Van Charlie’ is een echte topper die je moet gezien hebben!

sized_DSC_0904

De Tante van Charlie

Productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie – http://www.theatertainment.be

Scenario: Jan Van Dyke en Dirk Lavrysen

Regie: Dirk Lavrysen

Met: Hugo Sigal, Jan Van Dyke, Karel Deruwe, Britt Van der Borght, Annemarie Picard, Ken Verdoodt, Margot Hallemans en Thomas Van Goethem

Nog tot en met 10 december 2017, voorstellingen om 20u15 of om 15u15

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85 – Antwerpen

http://www.elckerlyc.be of bij Theater Elckerlyc op 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut). Ook aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei Tarieven vanaf 19 euro (inclusief reservatie, exclusief verzending)