Culinaire komedie ‘Komen (Vr)eten’ in de Mark Liebrecht Schouwburg in Mortsel

Nog tot en met 19 november 2017 speelt tg Streven de komedie ‘Komen (Vr)eten’ in de Mark Liebrecht Schouwburg in Mortsel. Auteur Jeroen Maes haalde zijn inspiratie voor deze heerlijke komedie bij het legendarische VIER-programma ‘Komen Eten’, de regie is in handen van Nick Delafontaine.

Iedereen kent het concept van het programma wel. We nemen vier onbekende gasten, liefst met een hoek af, die bij elkaar gaan tafelen en na de driegangenmenu elk geven punten op gastronomie en voor sfeer en gezelligheid.

sized_komen eten_3

De gastvrouw voor de eerste aflevering is de alternatieve Marie-Christine (Reintje Thielemans), ze houdt zich bezig van spiritualiteit en is zeer nerveus wanneer er iets niet naar haar regels en gewoonten verloopt.

De eerste gaste die aanbelt is Romy (Anouk Lambrechts). Romy komt uit Hasselt en is niet bepaald de slimste van het gezelschap. De rondborstige  Limburgse slaat dan ook de ene flater na de andere.

sized_komen eten_12

 

Lucas (Philippe Van Deyck) uit Schoten is een macho, hij probeert er de sfeer in te brengen maar vooral Romy te versieren. Lucas is een echte carnivoor en het vegetarische menu van Marie-Christine valt helemaal niet in zijn smaak. Met gerechten als kroketjes van restjes en gegrilde tofusteak zal  Marie-Christine  op weinig punten moeten rekenen van Lucas.

sized_komen eten_8En als laatste belt Jaco ‘Le Beau’ (Dirk Scheers) aan. Jaco uit Brasschaat is homo en heeft het al snel aan de stok met Lucas, die niet houdt van het nichterig gedrag van Jaco. Het belooft een hilarische week te worden met deze vier kandidaten. Wie zal de uiteindelijke winnaar worden?

‘Komen (Vr)eten’ is een culinaire komedie, boordevol confrontaties die danig op de lachspieren werken. Over vier kandidaten die elkaar niet kennen en tot hun eigen verbazing toch een onderlinge band hebben.  Auteur Jeroen Maes heeft met deze komedie een prachtig theaterstuk geschreven, het is dan ook lachen geblazen van begin tot einde. Wie een ontspannende avond of namiddag wenst, kunnen we zeker deze eerste productie van de Koninklijke Toneelgroep Streven uit Mortsel aanbevelen!

‘Komen (Vr)eten’ nog op donderdag 16 november 2017 om 20u15, vrijdag 17 november 2017 om 20u15, zaterdag 18 november 2017 om 20u15 en zondag 19 november 2017 om 15u.

Meer info en tickets op http://www.streven.be