‘Wachten op Gateaux’, een heerlijke feelgood komedie over fitness, het perfecte dieet en…Milky Ways!

on

Na het overweldigende succes van de tweede reeks voorstellingen van ‘La Cage aux Folles’ ging op vrijdag 10 november in het EWT-Theater in Deurne de nieuwe Engelse feelgood komedie ‘Wachten op Gateaux’ in première.

Weduwe Marleen (Anne Mie Gils ) baat al jaren haar eigen kleine fitnesszaal ‘Mar-lenigheid’ uit in een aftandse hangar buiten de stad. Na de dood van haar man is dit vooral de ideale manier om haar sociale contacten te onderhouden. Het is geen gewone fitnessclub, aan calorieën tellen wordt hier niet meegedaan. Een afgetraind lichaam of klaar zijn voor de marathon is het laatste van haar zorgen.

sized_sized_DSC_0755

Dat blijkt ook uit de clubleden, voor wie lekker en vooral vetrijk eten het belangrijkste blijft. De clubleden Donald (Marc Verbruggen) is een echte gymfanaat, hij is niet alleen onhandig maar ook verlegen en zou graag wat assertiever willen worden. Hij komt vooral naar de club omdat hij hier vrienden heeft en uit bewondering voor Marleen.

Jackie (Martine De Jager) is ook lid van de club. Ze is al jaren op zoek naar het perfecte dieet. Jackie is het tegenovergestelde van Donald, ze is een echte levensgenietster met een aanstekelijke lach. Maar ze is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

sized_sized_DSC_0747

Het is net na Kerstmis, iedereen heeft zich tegoed gedaan aan het Kerstmenu en de leden van ‘Mar-lenigheid’ begeven zich terug naar de fitnesszaal voor hun wekelijkse bijeenkomst. Er worden volop goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar. Jackie heeft haar jongere zus Whitney (Iante Beye) -een goth- meegebracht om lid te worden van de club. Maar het enthousiasme bij Whitney druipt er vanaf…

sized_sized_DSC_0778Marleen heeft een belangrijke mededeling. De TV heeft interesse om een realityprogramma te maken over fitnessclubs. Jackie ziet het natuurlijk al helemaal zitten. Ook de anderen zien zich meteen al schitteren op het kleine scherm, de leden gaan ervoor zorgen dat Donald eruit ziet als een Griekse god voor de camera. Terwijl deze ongewone sportbeoefenaars aan het trainen zijn komt televisieproducent Sofie (Chris Mathieu) onverwacht de ruimte bekijken. Maar dan blijkt dat de media toch andere plannen met hen hebben dan eerst voorzien was…

Maar een ongeluk komt nooit alleen. Het jaarlijks kruideniersbal draait uit op een echtelijk drama en Antwerpen wordt wordt geteisterd door een hevige sneeuwstorm, waardoor iedereen de nacht zal moeten doorbrengen in de fitnesszaal. Het belooft een lange nacht te worden met veel sneeuw, wind, kortsluitingen, fietspompen en roeispanen en het metertje van Jackie is in het rood geslagen…

En dan is er nog Donald, die al jaren een geheim met zich meedraagt. Hij zal het moeten opbiechten vooraleer het te laat is. Maar gelukkig zijn er nog frieten, snoep en Milky Way’s…

sized_sized_DSC_0766

‘Wachten op Gateaux’ is een realistisch theaterstuk dat zo uit het leven gegrepen kan zijn. Een feelgood komedie over graag zien, jezelf aanvaarden zoals je bent, maar ook anderen aanvaarden zoals ze zijn. Oordeel niet te snel over anderen, iedereen heeft zijn gebreken of tekortkomingen. Leer jezelf aanvaarden zoals je bent en vel geen oordeel over anderen, dan zal het leven en de wereld er een heel stuk mooier uitzien!

‘Wachten op Gateaux’ is een komedie die je doet glimlachen en waarmee je met een goed gevoel huiswaarts keert. Nog tot en met 17 december 2017, iedere dond. vrijd. zat. om 20u30, zon om 15u.

Wachten op Gateaux

Auteurs : Ed WAUGH en Trevor WOOD

Regie: Frank DE KAEY

Cast: Anne Mie GILS (vanaf 7/12 Annik PAUWELS), Martine DE JAGER, Iante BEYE, Marc VERBRUGGEN, Chris MATHIEU

Meer info en tickets op www.ewt.be

Bekijk HIER alle foto’s