Beleef de ‘Rocky Horror Show’, een musical vol gestoorde figuren, netkousen en naaldhakken in Antwerpen!

Deep Bridge brengt ‘s werelds meest bekende rock ‘n roll musical de ‘Rocky Horror Show’ terug naar Vlaanderen. Deze legendarische rock ‘n roll musical is geschreven door Richard O’Brien en toert al sinds 1973 de wereld rond. Op deze show is de film ‘The Rocky Horror Picture Show’, een film van Jim Sharman gebaseerd.

De ‘Rocky Horror Picture Show’ is veel meer dan zomaar een film. Het is vooral een grandioze en maffe musical-horror-komedie. In 2003 werd de musical voor het laatst vertoond in Vlaanderen. De ‘Rocky Horror Picture Show’ werd geregisseerd door Stany Crets en is een mengeling van elementen uit B-films, met name de Britse Hammer horrorfilms over het monster van Frankenstein en Dracula en science fictionfilms uit de periode 1930-1950 met een bijzonder hoog show, humor en rockgehalte.

sized_DSC_0441

De ‘Rocky Horror Show’ kende zo een groot succes dat vele gegadigden geen tickets voor de show konden bemachtigen en op hun honger bleven zitten.

Maar Stany had het gevoel dat het verhaal nog niet ten einde was en besloot om The Rocky Horror Show opnieuw naar Vlaanderen te halen op een unieke locatie waar gefeest en gedanst kan worden tot in de vroege uurtjes. En op 31 oktober 2017 was het zover, de ‘Rocky Horror Show’ ging in première in evenementenhal De Shop te Antwerpen. Vele genodigden kwamen in gepaste outfit naar deze toch wel unieke show.

sized_DSC_0559(001)

De verteller (Koen Van Impe) vertelt het verhaal van een volkomen onwetend, braaf en jong koppel Brad Majors (Nordin De Moor) en Janet Weiss (Shana Pieters). Brad en Janet zijn net verloofd. Op een avond willen ze op bezoek gaan bij een oude professor.

Maar een stevige onweersbui en een lekke band dwingen hen om hulp te zoeken. Ze bellen aan in het kasteel van Dr. Frank-N-Furter (Laurenz Hoorelbeke), die hen een overnachting aanbiedt. Dr. Frank-N-Furter is een vreemde, travestiet-wetenschapper met een manisch en onverzadigbaar libido. Hij onthuld aan hen zijn nieuwe creatie: ‘Rocky’ (Matthew Michel), een knappe gespierde blonde man.

sized_DSC_0562Als de inwoners van het kasteel zich ontpoppen tot buitenaardse wezens van de planeet Transexual, compleet met nylonkousen en straalpistolen, is de parodie compleet. Deze nacht vol tegenspoed leidt ertoe dat Brad en Janet alles in vraag beginnen stellen over zichzelf, over hun liefde en hun lust..

Wil je weten wat Brad en Janet overkomt als ze aanbellen op het verkeerde moment, aan de verkeerde deur en bij de verkeerde professor? Dan moet je zeker komen kijken naar deze wervelende musical.

De ‘Rocky Horror Show’ is geen doorsnee musical, maar uniek in zijn genre. Het is niet alleen een wervelende show vol humor om te kijken, maar ook om te beleven. Bij aanvang van de voorstelling kan je een goodiebag kopen met attributen zoals rijst, rubberen handschoenen en feesthoedje om tijdens de voorstelling op het gepaste moment te gebruiken, zodat je een deel wordt van de show. Je mag alles roepen wat je denkt, de verteller zal je met veel plezier een feedback geven. En niet te vergeten, wanneer je Brad hoort moet je asshole en bij Janet Slut roepen. En wat is er leuker dan met de hele zaal en cast de Time Warp te dansen.

sized_DSC_0564Deze onvergetelijke interactieve show, met de beste ingrediënten van een rockshow en de beste musicalcast van Vlaanderen, gekleed in waanzinnige kostuums en een flinke dosis fun, is uniek in Vlaanderen. Wie deze show gezien heeft, zal het ongetwijfeld met mij eens zijn: dit is een ervaring die ik nog nooit eerder meegemaakt heb en die je once in your lifetime gezien moet hebben. De ‘Rocky Horror Show’ is een heerlijk feest waar je blij van wordt,  vol absurditeiten, lachen, gieren en niet te vergeten rock ‘n roll.

Bestel je kaarten, trek je jarretelles en nylonkousen aan en geniet van deze unieke musical. De Rocky Horror Show speelt nog tot en met 19 november 2017 in De Shop, Rijnkaai 2 in Antwerpen.

Meer info en tickets op http://www.deepbridge.be 

Bekijk HIER alle scènefoto’s

Foto’s Rode Loper