Heerlijke familiemusical ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ op het Eilandje in Antwerpen

Op zondagnamiddag 29 oktober zakten vele musicalliefhebbers, waaronder talrijke BV’s, af naar Theater ‘t Eilandje in Antwerpen waar de musical ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ in première ging. Deze familiemusical is gebaseerd op het gelijknamige en succesvolle boek geschreven door Mark Tijsmans, die de musical ook regisseerde.

sized_DSC_0234“Ook al heb ik het boek zelf geschreven, dit is voor mij weer een nieuw begin. Toch heb ik het gevoel dat we niet beter gewapend aan dit avontuur hadden kunnen beginnen. We zijn er klaar voor!” aldus Mark Tijsmans.

De musical ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en vertelt het verhaal van Arthur als prins. Alle grote mensen hebben Camelot verlaten om ten strijde te trekken tegen de Saksen. De achtergebleven kinderen genieten in het begin, onder het waakzame oog van Merlijn de tovenaar, met volle teugen van de ouderloze zomer.

Maar de sfeer in Camelot slaat al snel om wanneer er heisa ontstaat over wie de leiding van de de overgebleven kinderen op zich zal nemen. Ook de liefde tussen Arthur en Gwynevere is snel bekoeld wanneer Lancelot op het kasteel verschijnt. Al is dit slechts het begin van nog meer miserie…

Deze musical neemt je mee op de avontuurlijke reis van prins Arthur, Maar liefst 28 enthousiaste jongeren, zowel geschoolde- als natuurtalenten, geven het beste van zichzelf op de prachtige choreografieën van Florian Bouttonier. De rol van prins Arthur wordt gespeeld door de integere Kobe Verdonck, vol humor en ridderlijk plezier in het kasteel van Camelot.

sized_DSC_0221

Arthur’s geliefde Gwynevere ‘casanova’ Lancelot en tegenstander Mordred zorgen ervoor dat de show geen seconde verveelt. Afgekruid met de hilarische wijsheden van Merlijn de tovenaar, vertolkt door de enige oudere in deze show Ludo Hellinx- die zijn musicaldebuut maakte-, is deze familiemusical compleet. Ad van Dijk, ervaren muzikaal componist voor deze show, zweepte de show op met een breed gamma aan intieme en energieke nummers die niet meer uit je hoofd te krijgen zijn.

sized_DSC_0190

De zaal genoot tijdens de première met volle teugen van een uitgelaten bende ridders en ridderinnen. Na afloop kreeg de cast een welverdiende, staande ovatie. Met deze musical is nogmaals duidelijk gebleken dat Vlaanderen barst van het jonge zang- en acteertalent. Na de voorstelling werd de cast onder een oorverdovend applaus ontvangen in de foyer. Ze nam de gelukwensen van de genodigden maar wat te graag aan. Voor hen start nu de beloning van weken bloed, zweet en tranen van geluk.

De voorstelling is nog tot en met 12 november 2017 te zien in theater ’t Eilandje in Antwerpen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.deepbridge.be of via 070 691 002

Bekijk HIER alle foto’s

Wil je eens kennis maken met de cast? Op woensdag 1 november, tussen 11u30 en 12u30 in de Spiegeltent op de Boekenbeurs in Antwerp Expo kan je de cast live aan het werk zien. Nadien is er ook een heuse meet & greet met de voltallige cast en regisseur Mark Tijsmans aan de stand van Van Halewyck Uitgeverij.

sized_DSC_0227