Geslaagde première ‘Roodkapje, de sprookjesmusical’ in Antwerpen

De afgelopen vijf jaar heeft Music Hall hun jongste publiek elke keer kunnen verrassen met een leuke sprookjesmusical. Na het enorme succes van Doornroosje, Assepoester, Sneeuwwitje en Rapunzel, zet Music Hall haar rijke en mooie traditie van sprankelende sprookjesmusicals dit seizoen verder met Roodkapje.

Het alom geliefde sprookje van de gebroeders Grimm wordt onder een fris, eigentijds kapje gestoken. Het originele verhaal blijft behouden,maar het werd hier en daar wat aangepast. Ook is het verhaal aangevuld met leuke liedjes en een aantal gloednieuwe personages die niet in het originele verhaal voorkomen.Musical-liefhebbers zullen ongetwijfeld elementen van andere musicals herkennen in het verhaal. Deze musical wordt gespeeld door een volledige Vlaamse cast.

sized_DSC_0392

Vrijdag 27 oktober 2017 werd, in aanwezigheid van vele BV’s, de première gehouden in de Stadsschouwburg in Antwerpen. ‘Roodkapje, de sprookjesmusical’ is echt de moeite waard, deze sprankelende, interactieve sprookjesmusical is een must see voor zowel kinderen als  (groot)ouders!

Geert Allaert van Music Hall is dan ook enorm trots dat ‘Roodkapje, de sprookjesmusical’ deze herfstvakantie in Antwerpen te zien is. Op 1 november wordt de musical gespeeld in Hasselt en op 4 en 5 november en 23 en 30 december in Gent.

“Roodkapje is onze eerste kindermusical die we helemaal op eigen kracht maken zonder medewerking van onze noorderburen. Uiteraard blijven we in eerste instantie trouw aan onze eerste doelgroep, de 3 tot 9-jarigen: zij moeten de leukste dag van het jaar beleven en moeten nog lang napraten over de boze wolf en het meisje met het rode kapje. Maar vanaf nu willen we ook de ouders en grootouders een superleuke ervaring geven waar ze ook nog lang van zullen nagenieten. Betere muziek, meer choreografie en meer lagen in de humor zorgen ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt!

sized_DSC_0377

Dit alles hebben we in eerste instantie te danken aan een sprookjesduo. Chris Van Tongelen en Brigitte Derks hebben in hechte vriendschap en professionaliteit een meesterwerkje opgeleverd. Chris Van Tongelen en Paul Vermeulen tekenden voor de muziek, Brigitte Derks stond in voor de teksten en de regie,” aldus Allaert.

Het verhaal

Het verhaal wordt vertelt door een verteller (Brent Pannier). Roodkapje (Lauren De Ruyck) woont met haar moeder (Deborah De Ridder) aan de rand van het Toverbosland. Roodkapje gaat op bezoek bij haar zieke grootmoeder (Elke Buyle), die woont in het huis onder de drie grote eiken aan het einde van het Toverbos. Het is de eerste keer dat  Roodkapje alleen naar haar grootmoeder gaat. Haar moeder waarschuwt haar voor de gevaren van het bos en voor de grote Boze Wolf (Jo Hens), als ze het pad volgt dat beschermd is door de blauwe fee (Deborah De Ridder) kan haar niets gebeuren.

sized_DSC_0397Onderweg ontmoet ze allerlei figuren, waaronder de grappige konijnen Floppie (Michael Zanders) en Whoppie (Charline Catrysse). Natuurlijk ligt de boze wolf altijd op de loer. Hij doet er alles aan om Roodkapje van het pad te doen afwijken. Maar zal ze naar de Boze Wolf luisteren of volgt ze de raad van haar mama?

Het publiek heeft op de première genoten van de voorstelling. Deze kleurrijke musical wordt gesmaakt door jong en minder jong. ‘Roodkapje, de sprookjesmusical’ is  meer dan een geslaagde voorstelling. Een goed verhaal met veel humor en liedjes in een kleurrijk decor en mooie handgemaakte kostuums. Deze musical  is een ideale familie uitstap in de herfstvakantie.

Na afloop van deze familievoorstelling kunnen alle kids in de foyer kennismaken en op de foto gaan met de sprookjesfiguren, tijdens een geanimeerde meet & greet.

Roodkapje, de sprookjesmusical

Nog op 28 en 29 oktober 2017 in Stadsschouwburg Antwerpen

op 1 november 2017 in  Ethias Theater Hasselt

en op 4 en 5 november en 23 en 30 december 2017 in Capitole Gent

Meer info en tickets op https://musichall.be/shows/roodkapje-home/

Bekijk HIER alle foto’s