‘Brasschaatse Huisvrouwen’ vallen voor de charmes van internationale ster Ronn Moss

Vrijdag 8 september ging de doldwaze komedie ‘Brasschaatse Huisvrouwen’ in première in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Naast Myriam Bronzwaar, Leen Dendievel, Kader Gurbuz, Katrien De Becker, Martine De Jager en Guillaume Devos speelt niemand minder dan Ronn Moss (Ridge uit ‘The Bold and the Beautiful’) mee in deze heerlijke komedie.

Het verhaal

sized_DSC_0165Vijf ‘vriendinnen’ uit Brasschaat hebben hun eigen vrouwenclubje. Ze komen maandelijks bijeen om hun laatste nieuwtjes te vertellen en te klinken op hun ‘oprechte’ vriendschap. Het clubje bestaat uit Kirsten (Katrien De Becker), Emilia (Myriam Bronzwaar), de sexy Dany-May (Kader Gurbuz), de Russische Svetlana (Leen Dendievel) en de Nederlandse Renske (Martine De Jager).

Bedoeling is een inspirerend avondje uit waarbij de vrouw des huizes voor een meerwaarde moet zorgen in de vorm van een ‘interessante’ gast, passend bij hun stand weliswaar.

Het begon vrij onschuldig met een onbekende spreker die een lezing kwam geven over de helende kracht van geranium-olie, het ging echter steeds in stijgende lijn, want de ene wil natuurlijk niet onderdoen voor de andere.

sized_DSC_0178Vanavond is het de beurt aan Kirsten Godevaart. Ze is in haar nopjes want haar mystery guest daar kan geen enkele ‘vriendin’ aan tippen. Eenmaal iedereen gearriveerd en van champagne voorzien beginnen de speculaties, wie zal de internationale mystery guest zijn?

En dan gaat de bel, in ware Hollywood-stijl treedt Kirsten’s verrassingsgast de villa binnen. Het is niemand minder dan Ronn Moss, de internationale ster uit L.A. De vrouwen weten niet wat hen overkomt, Emilia valt zelfs flauw en ook Ricardo (Guillaume Devos), de nieuwe ober van Kirsten, is lichtelijk in shock. Maar al snel blijkt dat de verrassingsgast toch niet zo’n verrassing is voor de vier vriendinnen…

‘Brasschaatse Huisvrouwen’ is een heerlijke komedie over vijf vrouwen die zich ‘vriendinnen’ noemen, maar eigenlijk elkaar het licht in de ogen niet gunnen. ‘Brasschaatse Huisvrouwen’ is geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes en is zeker een aanrader voor wie een ontspannend avondje of namiddag uit wil.

In deze voorstelling wordt ook Engels gesproken, zeer handig is dat u de Nederlandse vertaling kunt volgen in de boventiteling en zo kan iedereen zonder problemen genieten van deze komedie.

​‘Brasschaatse Huisvrouwen’ speelt nog tot en met 24 september 2017 in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Verder is de komedie te zien in Hasselt – Gent – Izegem & Brugge. Meer info en tickets op http://www.brasschaatsehuisvrouwen.be

Bekijk HIER alle foto’s