Komedie ‘Brasschaatse Huisvrouwen’ vanaf 7 september in Theater Elckerlyc

Vanaf donderdag 7 september brengt Het Prethuis de komedie ‘Brasschaatse Huisvrouwen’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Met in de hoofdrollen niemand minder dan Ron Moss (Ridge uit ‘The Bold and the Beautiful’), Myriam Bronzwaar, Leen Dendievel, Kader Gurbuz, Katrien Debecker, Martine De Jager en Guillaume Devos.
Het verhaal
Brasschaat is sinds enige tijd een vrouwenclubje rijker. Vijf ‘vriendinnen’ (te situeren in hogere kringen) besluiten elke maand bij elkaar over de vloer te komen om te klinken op hun ‘oprechte’ vriendschap. Bedoeling is een inspirerend avondje uit waarbij de vrouw des huizes voor een meerwaarde moet zorgen in de vorm van een ‘interessante’ gast, passend bij hun stand weliswaar.
Het begon vrij onschuldig met een onbekende spreker die een lezing kwam geven over de helende kracht van geranium-olie, het ging echter steeds in stijgende lijn, want de ene wil natuurlijk niet onderdoen voor de andere. Vanavond is het de beurt aan Octavia Godevaart (vrouw van een invloedrijke antiquair). Ze is in haar nopjes want haar mistery guest daar kan geen enkele ‘vriendin’ aan tippen. Eenmaal iedereen gearriveerd en van champagne voorzien beginnen de speculaties, die gaan van Prins Laurent tot Brad Pitt (nu hij weg is van Angelina, zoekt hij het geluk misschien in Brasschaat?).
En dan komt het moment suprème .… En wat blijkt, Octavia heeft niet gelogen! Het blijkt een man te zijn met internationale allure (Ronn Moss) . De vrouwen weten niet wat hen overkomt, ook de (verfijnde) ober is lichtelijk in shock. Hoe heeft Octavia dit kunnen klaarspelen? Brasschaatse huisvrouwen is een heerlijke decadente komedie. Sprankelend als de beste champagne met vuurwerk tussen de verschillende ‘vriendinnen’ die als puntje bij paaltje elkaar het licht in de ogen niet gunnen. En zeker als een internationale ster hun pad kruist.

 ‘Brasschaatse Huisvrouwen is verder te zien in Hasselt – Gent – Izegem & Brugge.

Meer info en tickets op http://www.brasschaatsehuisvrouwen.be

brasschaatse-huisvrouwen-1-002-