Music Hall opent seizoen met klassieke meesterwerken ‘Het Zwanenmeer’ en ‘Turandot’

on
Op zondag 27 augustus wordt met de 22ste editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen in de historische Antwerpse binnenstad, het traditionele startschot gegeven voor het nieuwe cultuurseizoen. Aan de gezellige stand van Music Hall op de Groenplaats, kan u alvast kennismaken met het indrukwekkende aanbod van het Music Hall-seizoen ’17/’18. Openen doet Music Hall alvast in stijl, met de klassieke parels ‘Het Zwanenmeer’ van Tchaikovsky en Puccini’s beklijvende opera ‘Turandot’
Het Zwanenmeer
Meer dan een eeuw na zijn creatie, is ‘Het Zwanenmeer’ nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis, gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven.
unnamed (1)
Het Zwanenmeer, met de onvergetelijke muziek van Pyotr Tchaikovsky, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

21/09/17 – 20u – Capitole Gent
22/09/17 – 20u – Ethias Theater Hasselt
23/09/17 – 20u – Stadsschouwburg Antwerpen
24/09/17 – 15u – Stadsschouwburg Antwerpen

Turandot

‘Turandot‘ is de laatste Italiaanse opera van Giacomo Puccini en volgens critici veruit zijn beste werk.Bij zijn dood in 1924 liet hij dit lyrische drama onvoltooid achter. In 1926 werd ‘Turandot’ door Franco Alfano voltooid, aan de hand van Puccini’s aantekeningen. ‘Turandot’ vindt zijn oorsprong in het gelijknamige sprookje over de Chinese prinses Turandot.

unnamed (2)
Deze exotische opera is een muzikaal meesterwerk, met onder andere de wereldberoemde aria ‘Nessun Dorma’. Net als Verdi, toonde Puccini op het einde van zijn leven een opmerkelijke zin voor vernieuwing. ‘Turandot’ wordt wat dat betreft gezien als de kroon op het werk van de Italiaanse grootmeester.

29/09/17 – 20u – Stadsschouwburg Antwerpen
01/10/17 – 15u – Capitole Gent

Meer info & tickets: www.musichall.be