Komedie ‘La Cage aux Folles’ opnieuw in het EWT-Theater

on

Na een uitverkochte reeks voorstellingen in mei-juni 2016 en alle fantastische commentaren, herneemt het EWT-Theater vanaf 7 september tot 14 oktober in exclusiviteit voor Vlaanderen de wereldberoemde komedie  ‘LA CAGE AUX FOLLES’ in een regie van Jeroen Maes.

La Cage aux Folles is één van de meest succesvolle Franse komedies ooit. Geschreven door Jean Poiret en in 1973 gecreëerd door hemzelf en Michel Serrault in de hoofdrollen in het Theatre du Palais Royal in Parijs, waar het liefst 1800 keer is opgevoerd voor volle zalen.

image (2)

Het succesvolle Franse stuk werd ontelbare keren vertaald, in 1978 verfilmd ( ‘The Birdcage’ met Robin Williams en Nathan Lane ) en kreeg in 1983 zelfs een musicalbewerking op Broadway.

De rechten voor de Franse theaterkomedie werden lange tijd niet verleend aan Vlaamse theatermakers. Frank De Kaey, bezieler en directeur van het EWT Theater te Deurne kreeg toch de kans om het te vertalen en voor het eerst in 30 jaar, exclusief in Vlaanderen, op de planken te zetten.

image (1)

Wegens omstandigheden moest één acteur vervangen worden en maakt Thomas Van Goethem (Ketnet-Band, Disney, Music Hall, Café Beveren, …) zijn debuut als drag queen, wat hij zelf een enorme uitdaging vindt en waar we allemaal naar uitkijken.

Het verhaal:

Georges en Albin zijn de eigenaars van de beroemdste nightclub van Knokke, waar Albin ook iedere avond dé vedette van de show is. Wanneer de streng-conservatieve ouders van hun toekomstige schoondochter op bezoek komen, moet iedereen doen alsof, wat natuurlijk tot onvermijdelijke, hilarische misverstanden leidt. Ook nu zijn reeds verscheidene voorstellingen al uitverkocht en is snel reserveren de boodschap!

image (3)

Cast:

Albin/Zaza: Frank De Kaey

Georges: Door Van Boeckel

Jacob, de huisknecht: Ivo Chundro

Laurent, de zoon: Matthew Michel

Edouard Heiligmans, conservatief politicus: Theo van Baarle

Camilla Heiligmans, zijn vrouw: Liliane Dorekens

Muriel Heiligmans, zijn dochter: Daphne Paelinck

Sederginne, draq queen: Serge Bollé

Apocalypta, drag queen: Thomas Van Goethem

Francis, toneelmeester: Jean Speicher

Simone, moeder van Laurent: Linda Dhaene

Speeldata:

7-8-9-14-15-16-22-23-25-28-29-30 sept, 2-5-6-7-9-12-13-14 oktober om 20u30

10-17-24 sept, 1-8 okt om 15u

reservatie via www.ewt.be of op 03 324 52 42 (di-vr tussen 10 en 16u)

(Scènefoto’s: EWT)