‘SCHIPPERSSTRAAT’, vanaf 19 augustus in de Rode Zaal van het Fakkeltheater

on

Het theaterstuk ‘SCHIPPERSSTRAAT’ van Jos Houben met muziek van John Lundström werd 40 jaar geleden gecreërd in het EWT-Randstadtheater in Deurne. In de cast toen schitterden o.a. : Paula Keyser, Guusje Van Tilborgh, Serge-Henri Valcke, Rik Bravenboer, Eddy Hollants en Alex Van Haecke.

Toen Alex Van Haecke in 1983 zijn eigen theatergezelschap oprichtte, later bekend geworden als Theater Zeemanshuis, werd het stuk geprogrammeerd in het nu reeds afgebroken Zeemanshuis. In totaal zou Theater Zeemanshuis, gespreid over verschillende seizoenen, 200 voorstellingen spelen van SCHIPPERSSTRAAT. Zelfs ook in de Arenbergschouwburg en het Echt Antwaarps Teater.

Vanwege de 40ste verjaardag van het stuk herneemt Theater Zeemanshuis, dat nu zijn voorstellingen speelt in het Fakkeltheater, het stuk als zomerproductie in de Rode Zaal.

Het verhaal

Zomer 1922. Het is slecht weer. Dat werkt bij heel wat autochtonen van Het Schipperskwartier op de zenuwen. Zowel bij Marie, de bazin van het “logementshuis” voor Noorse en Zweedse zeemannen, als bij Jos de polis, Lieske de wasvrouw, drankorgel/pianist Gerard en de meisjes Bet en Jeannette.

Spitum, het wat gehandicapte manusje-voor-alles, trekt zich van het weer niks aan. Hij is volop bezig met het zoeken naar de schat van Brabo en Stavros de Griek blijft, als lokale pooier, door de Schippersstraat swingen. De matrozen Sven, Birgen en Sören proberen met liters “bok” hun heimwee naar huis wat weg te spoelen en tante Mit komt in “de koffendras lezen” om al dan niet de toekomst te voorspellen. En dan verschijnt ook nog Jef, de man van bazin Marie, na 32 jaar opnieuw in haar leven…

SCHIPPERSSTRAAT

Auteur : Jos Houben

Muziek : John Lundström

Regie : Alex Van Haecke

Cast : Anita De Merlie, Stijn Van Haecke, Magalie van Puyvelde, Chloë Fund, Danny Brosens, Jan Roos, Jan Tiebos, Nadia Halens, Maria Van den Sande, Alex Van Haecke, Lars Lemmens, Patrick Puttenaers, Sven Machtelinckx en Stefaan van Puyvelde

Try-outs : donderdag 17 augustus en vrijdag 18 augustus om 20u00

Première : zaterdag 19 augustus om 20u00

Voorstellingenreeks tot en met 16 september

Info en reservatie : www.theaterzeemanshuis.be / www.fakkeltheater.be / 070 246 036

Voorafgaand aan de voorstelling kan het publiek ook reserveren voor: “Schippersstraat, DE WANDELING”.

Gidsen van Vizit Antwerpen nemen u mee naar het Antwerpse Schipperskwartier voor een wandeling vol onthullende, grappige en straffe verhalen over vroeger en vandaag.

€12pp / reservatie wandeling via www.vizit.be / antwerpen@vizit.be / 09 233 76 89