Stad Lokeren heeft vanaf heden met ‘Bar Bagijn’ haar eigen hippe, zomerbar

Talrijke vrijwilligers hebben van de leegstaande kapel Windekind in Lokeren een heuse zomerbar gemaakt en dit in amper zeven weken tijd. Bar Bagijn is een initiatief van Jolien De Beul en Gilles Heylesonne, en is niet zomaar een bar maar een heuse zomerse ontmoetingsplek voor jong en oud. De naam Bar Bagijn is een met een knipogende verwijzing naar het verleden van de site, die slotklooster was van de Zusters Karmelietessen tussen 1847 en 1968.

sized_DSC_0240

Met een divers low-profile programma willen de samenwerkingspartners, Stadsbestuur Lokeren, vzw Jeugdclubs en P AND vzw, de bezoekers laten proeven van verschillende vormen van (jeugd)cultuur die zeker gesmaakt zullen worden in combinatie met de hipste foods en drinks.

Zo wordt elke zaterdagavond vrijgehouden zodat verschillende organisaties concerten en/of andere evenementen kunnen organiseren op deze unieke locatie. Van films, workshops, muziek, theater tot expo- en atelierruimte. Op deze manier maken de gemotiveerde jongeren van Bar Bagijn de aantrekkelijkste Lokerse zomerplek van 2017. Ook T-Klub is in de wolken met dit initiatief, want het jeugdhuis krijgt in Windekind zijn nieuwe stek.

Bar Bagijn is open tot 3 september. Gesloten op dinsdag en donderdag en tijdens de Lokerse Feesten.

sized_DSC_0149

Bar Bagijn

Kazernestraat 7

Lokeren

https://barbagijn.wixsite.com/barbagijn

Bekijk HIER alle foto’s