Speel samen met je vrienden het officiële Tour de France spel!

De 104e editie van de Tour de France 2017 begint op zaterdag 1 juli met een individuele tijdrit in Düsseldorf. Topfavorieten als Chris Froome, Nairo Quintana, Romain Bardet, Thibaut Pinot, Alberto Contador en Nibali zullen ook dit jaar strijden voor de gele trui. De Belgen rekenen op onder andere Serge Pauwels, Thomas De Gendt en Greg Van Avermaet voor het winnen van een rit of om (even) een gele of groene trui te bemachtigen.

sized_TourDeFrance-Retail-spelopzet_3D-600x600

Ter gelegenheid van deze 104e editie brengen HulstGames en Just Games het bordspel Le Tour de France uit. Dit officieel Tour de France spel is een strategisch wielerbordspel. Wie is de snelste? Wie rijdt er in het Geel? Of wie heeft de beste ploeg?

Het bordspel bestaat uit twee etappes: een vlakke rit naar Cagnes sur Mer en een bergetappe met aankomst op de col d’Aubisque. Naast het dubbelzijdige speelbord zijn er 112 secondenkaarten, 32 kanskaarten, 12 renners een een gele trui renner. En uiteraard een notitieblok met het klassement formulieren.

sized_TourDeFrance-Spelbord-3D

Het spel

Elke speler heeft een team van drie renners, die samen moeten werken om de gele trui te bemachtigen. Het komt er op aan om jouw team zo goed mogelijk te laten rijden. Met een secondenkaart mag je je renner vooruit verplaatsen op het bord. Als je op een kans vakje komt, moet je een kanskaart pakken en direct uitvoeren, tenzij dit anders wordt aangegeven.

Probeer zo tactisch mogelijk te spelen, geniet van het windvoordeel door achter een andere deelnemer te gaan rijden, terwijl wisselvakken, bergopwaarts of naar beneden rijden, valpartijen en andere incidenten het spelverloop ingrijpend kunnen veranderen. Net als in de echte Tour, zijn er tussensprints die bonificatiepunten of -seconden kunnen opleveren en worden er ook tussenklassementen opgesteld. En als variant kun je dit spel kun je ook ploegentijdritten rijden.

Op het einde van het spel wint de speler die met zijn ploeg de snelste tijd heeft neergezet en daarmee de meeste punten heeft gewonnen. Hij of zij wint het eindklassement van de Tour de France!

Het bordspel Le Tour de France kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar.

Een spel duurt ongeveer een uur

Consumentenadviesprijs: € 34,95

Meer info op www.justgames.nl en www.hulstgames.nl