Francesca Vanthielen als Procureur des Konings in theaterstuk ‘Assisen’

In januari 2018 brengt Uitgezonderd. het theaterstuk “Assisen”, in regie van Frank Van Laecke naar Theater Elckerlyc te Antwerpen. Met het concept, een assisenzaak op de planken, waagt Uitgezonderd. zich aan een spraakmakende voorstelling voor Vlaanderen. Het publiek speelt hierin een cruciale rol als dames en heren van de jury.

Regisseur Frank Van Laecke wist een 9-koppige sterrencast te strikken. Niemand minder dan TV-icoon Francesca Vanthielen neemt de rol van procureur op zich, Carry Goossens, Kürt Rogiers, Kadèr Gurbuz, Manou Kersting, Bert Verbeke, Peter Thyssen, Mira Delbaen en Frans Maas maken zijn dreamteam compleet. “Assisen” is vanaf 18 januari tot en met 11 februari 2018 te zien in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

sized_DSC_0542

“Elke geruchtmakende assisenzaak haalt steeds uitgebreid het nieuws. De getuigen die aan bod komen en vooral de pleidooien van de advocaten en het Openbaar Ministerie worden met argusogen gevolgd. Uiteindelijk wacht iedereen in spanning op het oordeel van de jury en de strafmaat van de Voorzitter”, vertelt producent Bob Jennes. “Al deze elementen brengen wij nauwgezet naar het theater zodat het publiek als het ware een echte assisenzaak voorgeschoteld krijgt. Alleen de jury bevindt zich niet op het podium. Die zit in de zaal en wordt gevormd door het publiek. Zij oordelen uiteindelijk over schuld of onschuld en op basis hiervan wordt de voorstelling verder gezet”, aldus Jennes.

sized_DSC_0572

Het begint een traditie te worden bij Uitgezonderd. Telkens opnieuw pakken zij uit met een verrassende sterrencast. Verantwoordelijke hiervoor is producent James Cooke die samen met regisseur Frank Van Laecke terecht fier is ook nu weer ronkende namen te kunnen aankondigen. “Het is steeds een grote puzzel die we moeten leggen, maar als je dan met zo’n cast kan uitpakken, kan ik alleen maar fier zijn”, legt James Cooke uit. “Dé grote verrassing is de comeback van Francesca Vanthielen bij het grote publiek.”.

sized_DSC_0593Frank Van Laecke lichtte met trots de rolverdeling toe :

– Jurgen Casteels, klusjesman en beklaagde – Peter Thyssen

– Gilles Colin, advocaat – Kürt Rogiers

– Veerle Durieux, Procureur des Konings – Francesca Vanthielen

– Jef Voorjans, Voorzitter van het Hof – Frans Maas

– Filip Daems, eigenaar van Club Afrodite – Manou Kersting

– Anne Delorge, alias Candy, webcamgirl – Mira Delbaen

– Robert Delorge, Anne’s vader – Carry Goossens

– Betty De Schepper, alias Mira, prostituee – Kadèr Gurbuz

– Verteller – Bert Verbeke

ASSISEN – PRAKTISCHE INFO

Een productie van Uitgezonderd.

Regie: Frank Van Laecke

Met: Carry Goossens, Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers, Kadèr Gurbuz, Manou Kersting, Bert Verbeke, Peter Thyssen, Mira Delbaen en Frans Maas

LOCATIE: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85 – Antwerpen

DATA: Vanaf donderdag 18 januari om 14u00 tot en met zondag 11 februari 2018 om 15u00

TICKETS – www.assisenintheater.be

– Categorie VIP : 42 euro exclusief reservatiekosten

– Categorie 1 : 30 euro exclusief reservatiekosten

– Categorie 2 : 26 euro exclusief reservatiekosten

– Categorie 3 : 22 euro exclusief reservatiekosten

Bekijk HIER alle foto’s