Drie actrices uit ‘Thuis’ voor het eerst samen op de planken in ‘Het Kerkhofclubje’

on

Leah Thys, Ann Pira en Marleen Merckx zijn voor één keer niet Marianne, Nancy en Simonneke uit ‘Thuis’, maar 3 bevriende weduwen in ‘Het Kerkhofclubje’. Naast deze drie actrices spelen ook nog Ann De Winne en Erik Goris mee in dit hartverwarmend verhaal dat je zowel laat lachen als huilen.

Het verhaal

Doris (Leah Thys), Ida (Marleen Merckx) en Lucille (Ann Pira) zijn drie vriendinnen die enkele jaren weduwe zijn geworden. Eens per maand komen ze samen op het kerkhof om daarna thuis met koffie en taart bij te praten over het leven.

Doris blijft trouw aan haar echtgenoot terwijl Lucille het wel ziet zitten om terug de versiertour op te gaan. Ida raakt het niet gewoon om na 39 jaar huwelijk terug alleen te zijn maar heeft niet direct behoefte aan een nieuwe relatie… Tot ze Sam (Erik Goris) leert kennen, de plaatselijke beenhouwer.

sized_DSC_0525

Doris en Lucille zien de vriendschap tussen Ida en Sam niet zitten en vrezen ervoor dat het ‘Kerkhofclubje’ dreigt uit elkaar te vallen. Ze doen er alles aan zodat de de twee elkaar niet meer zien.

Wanneer de vriendinnen op punt staan om naar de trouwfeest van een vriendin te gaan, komt Sam bij Ida thuis met Helene (Ann de Winne)…tot grote ontgoocheling van Ida.

‘Het Kerkhofclubje’ is een heerlijk theaterstuk uit het leven gegrepen. Over vriendschap, haat, roddels en vooral liefde! Dit gebracht door een absolute topcast.

‘Het Kerkhofclubje speelt nog tot en met 25 juni in het Fakkelteater te Antwerpen. Let op: alle voorstellingen zijn reeds uitverkocht!

sized_DSC_0518