Kalender Grieten gaan naakt in het Noordteater!

‘Kalender Grieten’ is een theaterstuk gebaseerd op het door de Britse auteur Tim Firth geschreven filmscript. ‘Calendar Girls’ viel in de smaak bij het grote publiek tijdens de tour van 2008-2009. Het brak alle Britisch Box Office records en de voorstellingen op West End waren steeds uitverkocht. De Vlaamse versie ‘Kalender Grieten’ wordt geregisseerd door Hans Bervoets en speelt nog tot en met 25 juni in het Noordteater in Antwerpen.

unnamed (22)

Het verhaal

Zes vrouwen: Celine (Monique Truyens), Jessica (Hilde De Backer), Ruth (Tilly Van Doosselaere), Chris (Veerle Lombaert), Nora (Grett De Smyter) en Annie (Lieve Roelants), zijn onder leiding van Maria (Sonia Govers) allen lid van de Vrouwengilde Linkeroever.

Regelmatig doen de vrouwen activiteiten, zoals een lezing door gastspreker Charel Jansen (Jan Binnemans). Al zien de vrouwen Charel liever gaan dan komen, maar het is de voorzitster Maria die zulke ‘interessante’ lezingen organiseert…

Om een goed doel te kunnen steunen verkopen de dames jaarlijks een kalender. Dit jaar is het een kalender met de twaalf mooiste plekjes uit de regio.

unnamed (12)

 

Maar wanneer Johan (Gilbert Van Asselt), de man van een van de dames, overlijdt aan kanker willen ze geld inzamelen voor een nieuwe zetel in de wachtkamer van de afdeling Oncologie van het Middelheimziekenhuis in Antwerpen.

Chris probeert de anderen te overtuigen om te poseren voor een naaktkalender voor het goede doel. De bal gaat aan het rollen en de Kalender Grieten  onthullen meer van zichzelf dan wat ze ooit durfde te dromen!

unnamed (24)

‘Kalender Grieten’ is een uitstekend theaterstuk, gebaseerd op een meeslepend en inspirerend waargebeurd verhaal dat tegelijkertijd ondeugend, ontroerend en hilarisch is.

Het Noordteater heeft met ‘Kalender Grieten’ een eigen versie gebracht van het wereldbekende ‘Calendar Girls’. Want naast de acteerprestaties op de planken bevat het theaterstuk videobeelden en foto’s, wat origineel is en het stuk persoonlijker maakt.

Knap werk van zowel de acteurs, regisseur, als de vele anderen achter de schermen die ‘Kalender Grieten’ mee helpen maken hebben.

‘Kalender Grieten’ is een mooie afsluiter van het 42ste speelseizoen!

KALENDER GRIETEN

Regie: Hans Bervoets

Regieassistentie: Lieve De Hert, Inge Nys en Ellen Poeck

Cast: Hilde De Backer, Greet De Smyter, Sonia Govers, Veerle Lombaert, Lieve Roelants, Monique Truyens, Tilly Van Doosselaere, Jan Binnemans, Christophe Deckers en Gilbert Van Asselt

Nog tot en met 25 juni 2017 in het Noordteater

Sint-Nikolaasplaats 6

2000 Antwerpen

Meer info en tickets op www.noordteater.be

Foto’s: Noordteater

Bekijk HIER alle foto’s