Vierde editie van BRASSCHAAT KLASSIEK op 14 en 15 juli 2017

De vierde editie van Brasschaat Klassiek vindt plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli 2017 in het Gemeentepark van Brasschaat. Twee muziekavonden dus, waarmee er opnieuw een stap gezet wordt richting festival.

Op de eerste avond wordt er een programma in een licht avantgardistisch kleedje gebracht. “Norma & Butterfly revisited”, een co-productie van het Antwerpse I Solisti en het Nederlandse Kameroperahuis, zet de twee tragische dames uit de gelijknamige opera’s van Puccini en Bellini op het podium samen met een acteur en 6 vrouwelijke muzikanten. Exclusief voor Brasschaat Klassiek speelt Stefaan Degand de rol van de verteller!

sized_unnamed(002)

Na de pauze toveren de pianisten Maciej Pikulski en Aaron Wajnberg en de percussionisten Carlo Willems en Koen Wilmaers op 2 concertvleugels en 2 percussiesets het Gemeentepark van Brasschaat om tot de “Big Apple”. Het publiek wordt vergast op heel eigen versies van Gershwin’s Rhapsody in Blue en Bernstein’s West Side Story!

Op 15 juli brengt Brasschaat Klassiek, zoals de vorige jaren, mooie symfonische muziek met koor en groot orkest, gelardeerd met bekende aria’s uit het operarepertoire. De betoverende soprane Liesbeth Devos – al voor de derde keer te gast in Brasschaat – en de Antwerpse tenor Stefan Cifolleli, die een interessante carrière uitbouwt in Duitsland, vullen het belcanto gedeelte in.

In het derde deel wordt er opnieuw een gooi naar het wereldrecord van grootste openlucht walsbal ter wereld gedaan. Niet enkel de wals komt aan bod, maar ook liefhebbers van de klassieke tango worden dit jaar in Brasschaat verwend.

De muzikale leiding is in handen van Robert Groslot, artistiek directeur van de organisatie. Van de editie 2017 af zal Brasschaat Klassiek samenwerken met een nieuw groot orkest: The Robert Groslot Gala Orchestra. Dit grote ensemble wordt specifiek op maat van concerten en recitals zoals Brasschaat Klassiek samengesteld. Voor Robert Groslot betekent dit een nieuwe wending in zijn rijke muzikale carrière, na het verdwijnen van Il Novecento.

image

Brasschaat Klassiek wordt georganiseerd door Klassiek in ’t Groen vzw, in samenwerking met het Cultuurcentrum Brasschaat. Brasschaat Klassiek 2017, op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli 2017 in het Gemeentepark van Brasschaat, aan het kasteel. Start concerten telkens om 20.00u, terrein open om 18.00u.

Tickets: wandelticket: € 10,00; gereserveerde stoel: € 20,00; Silver VIP: € 40,00. Reservatie vanaf 17 mei via http://www.brasschaatklassiek.be of telefonisch via 070 345 345. Tickets ook te koop in de Bib van Brasschaat.