Theater Elckerlyc viert haar 60ste verjaardag!

on

Donderdag 18 mei vierde Theater Elckerlyc haar 60ste verjaardag, een gebeurtenis die Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier, de tandem achter Theater Elckerlyc, niet zomaar voorbij zich lieten gaan. Wij van Explosief mochten niet ontbreken op dit feest en kwamen meer te weten over het feestprogramma.

sized_DSC_0983

Het feestprogramma, gepresenteerd door Micha Marah,  was alvast ambitieus: een vooruitblik op enkele indrukwekkende gastproducties waaronder de theatervoorstelling Kaatjes verjaardag “FEESTBEEST” van Ketnet-kinderidool KAATJE, de officiële lancering van het eigen productiehuis Theatertainment, de aankondiging van de derde “WINTERREVUE” met HERBERT FLACK als headliner en tevens de castvoorstellingen van de twee eerstvolgende komedies van De Komedie Compagnie.

sized_DSC_0999

Opvallend: Hugo Sigal, de rechterhelft van het legendarische showbizzkoppel Nicole & Hugo, zal voor het eerst in jaren alleen, zonder Nicole, op de planken staan in het theaterstuk “DE TANTE VAN CHARLIE”.

Er werd ook stilgestaan bij de verdere zakelijke ambities van het theater en de opportuniteiten van de Taks Shelter voor podiumkunsten. Speciaal voor de 60ste verjaardag werd een Elckerlyc-bier ontwikkeld en natuurlijk werd een verjaardagstaart aangesneden.

Een stukje geschiedenis

Het theater is een ontwerp uit 1957 van architect Rie Haan die ook het college en de kerk bouwde die zich naast het theater bevinden. In de zaal waren de grootste Nederlandstalige theatergezelschappen te zien en werden tevens films vertoond. Op het eind van de 20ste eeuw kwam de zaal in verval. Kort daarna gebeurden er verfraaiingswerken door Studio 100 en de huidige eigenaars van het gebouw. In 2002 ging het theater weer open, in 2008 kreeg De Komedie Compagnie er onderdak en sinds 2013 baten zakelijk directeur Nico Warrinnier en artistiek leider Dirk Van Vooren met een enthousiast team aan medewerkers dit theater uit. De focus ligt er op een receptief, gezellig, volks stadstheater waarin iedereen zich welkom voelt.

THEATERTAINMENT – een jong, dynamisch productiehuis

Artistiek directeur Dirk Van Vooren, gaf tekst en uitleg bij de voorstelling van Theatertainment. Het jonge productiehuis dat al even instaat voor de productie van de belangrijkste eigen creaties voor zowel Theater Elckerlyc als De Komedie Compagnie. Deze producties hebben ook de mogelijkheid om rond te toeren door Vlaanderen in CC’s en theaters. Theatertainment werkt hierbij met drie segmenten: familievoorstellingen, show en humor. De eerstvolgende producties die hier in de steigers staan zijn: “KAATJES VERJAARDAG “FEESTBEEST””, de derde editie van de “WINTERREVUE”, “NONKEL JEF & DE VERLOREN ZOON”, “DE TANTE VAN CHARLIE” en “STUK ONGELUK”.

sized_DSC_0997
sized_DSC_0987KETNET-idool Kaatje krijgt haar eigen theatervoorstelling: Kaatjes verjaardag “FEESTBEEST”

Theatertainment zal een theatervoorstelling produceren over de avonturen van KETNET-idool Kaatje en haar vrienden, dit in samenwerking met Theaterhuis Banann. 10 jaar Kaatje, betekent immers dat er zeker een verjaardag mag gevierd worden. En daar gaat Kaatjes verjaardag “FEESTBEEST” over. Vanaf 30 september te zien in Theater Elckerlyc, een feestje voor de allerkleinsten vanaf 3 jaar, en nadien te zien in heel Vlaanderen tijdens een theatertour van ruim 35 voorstellingen.  Info: http://www.kaatjetheater.be

 

EEN DERDE “WINTERREVUE” IN EEN NIEUW JASJE – “THE SOUND OF MOVIES”
Het publiek zat al lang te wachten op uitsluitsel en vandaag werd het officieel aangekondigd door regisseur Stany Crets. In december 2017 komt er een derde editie van de “WINTERREVUE”. Nieuw is dat deze liveshow een thema krijgt. Deze editie wordt dat “The sound of movies”, een bijzonder dankbaar, inspirerend concept. Stany Crets belooft alvast weer voor een schitterende live show vol verrassingen. Er werd gekozen voor een mix van gevestigde namen die reeds hun strepen verdienden in de voorbije twee edities met : Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck en een belangrijke rol voor Laurenz Hoorelbeke. Nieuwe namen zijn aanstormend musicaltalent Shana Pieters en opvallend, gevestigd theater- en filmacteur Herbert Flack. De “WINTERREVUE” is te zien in Theater Elckerlyc vanaf 15 december. Meer info beschikbaar vanaf 1 juni.

sized_DSC_0992
NONKEL JEF & DE VERLOREN ZOON

sized_unnamed (1)Vorig jaar produceerde Theatertainment voor het eerst een voorstelling rond legendarisch TV-serie personage Nonkel Jef, nl. “NONKEL JEF ZIT IN DE PATATTEN”. Deze komedie werd bijzonder warm onthaald door het publiek en ging op tour door heel Vlaanderen. Deze keer werd Brik Van Dyck gevraagd om een scenario te schrijven voor een opvolger. “NONKEL JEF & DE VERLOREN ZOON”, met de langverwachte terugkeer van Luc Verhoeven als Izzy. Regisseur Dirk Lavrysen heeft er alvast zin in om zijn cast klaar te stomen tegen 30 maart 2018. Ook deze “NONKEL JEF” gaat op tournee vanaf 20 april 2018. Info: http://www.nonkeljefinhettheater.be

 
DE KOMEDIE COMPAGNIE PRESENTEERT “DE TANTE VAN CHARLIE”

Dirk Lavrysen zal tevens de komedie “DE TANTE VAN CHARLIE” regisseren. De eerstvolgende komedie voor De Komedie Compagnie die dit najaar in première gaat. Jan Van Dyke stond mee in voor de tekstbewerking. Dirk mag het publiek alvast trakteren op een sublieme cast met Thomas Van Goethem, Margot Hallemans, Ken Verdoodt, Annemarie Picard, Britt Van der Borght. Twee opvallende namen vullen deze cast aan: Karel Deruwe (voor het eerst aan het werk bij De Komedie Compagnie) en de peter van De Komedie Compagnie, Hugo Sigal spelen mee. Voor Hugo is dit voor het eerst sinds jaren dat hij zonder Nicole in een voorstelling zal staan. “DE TANTE VAN CHARLIE” gaat in première in Theater Elckerlyc op 11 november. Info: http://www.elckerlyc.be

sized_DSC_0003.jpg

DE KOMEDIE COMPAGNIE PRESENTEERT “STUK ONGELUK”

In de lente van 2018 regisseert Stany Crets de Vlaamse versie van de Britse comedy “The play that goes wrong”. Het is een co-productie van Theatertainment met Bos Theaterproducties uit Amsterdam. Deze voorstelling ging onlangs nog in première op Broadway. De Nederlander Owen Shumacher staat in voor de vertaling. Stany Crets is bijzonder fier op zijn “dreamteam” voor dit heerlijk, absurde stuk waarin alles dat kan mislopen, mis gaat: Koen Van Impe, Tania Kloek, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Jan Van Dyke, Britt Van der Borght, Dirk Van Vooren en voor het eerst op de planken in een ander theaterhuis dan het Echt Antwaarps Teater, Sven De Ridder. In Theater Elckerlyc gaat “STUK ONGELUK” in première op 20 april.

Meer info over Theater Elckerlyc op http://www.elckerlyc.be